Obří prs s poselstvím

zpět na blog

Na Den matek v Londýně se objevil obří prs v rámci kampaně Free the feed, který má bojovat za práva matek. Ve Velké Británii se kojící ženy setkávají s vlnou negativních reakcí, pokud kojí na veřejnosti. Agentura Mother Land se s tím vypořádala po svém. 

U příležitosti Dne matek mohli obyvatelé a návštěvníci Londýna spatřit něco neobvyklého. Na střeše budovy v londýnské části Shoreditch vyrostl obří nafukovací prs s majestátní bradavkou. Smyslem instalace je upozornit na stále přetrvávající předsudky při kojení na veřejnosti. Za kampaní stojí kreativní agentura Mother London.

Obří prs na domě
zdroj:
Adweek.com

Kreativní tým z Mother London připravil kampaň s prsem s cílem rozpoutat diskuzi ohledně kojení na veřejnosti. Agentura se staví na stranu kojících žen a snaží se matky podpořit, aby se nestyděly své děti na veřejných místech nakrmit. Kojící matky se totiž často setkávají s odsuzujícími pohledy kolemjdoucích. „Je těžké uvěřit, že v roce 2017 se londýnské matky cítí sledovány a posuzovány při krmení svých děti na veřejnosti, ať už z lahve, nebo z prsu,“ vysvětluje agentura Mother London ve svém příspěvku na blogu.

Obří prs na domě
zdroj:
Adweek.com

Kampaň je doprovázená hashtagem #freethefeed (osvoboďme krmení).

zdroj:
Adweek.com

Obří prs se stal také hitem Instagramu, kde se  setkává s vesměs pozitivními ohlasy. Najdou se ale i takové příspěvky, které obří bradavku cenzurují.

zdroj:
Instagram.com

Lucka Šafránková

Všechna práva vyhrazena © 2023 WeLove Media s.r.o.